1 : Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
• Mevcut Süt İşleme Tesisleri günlük 10-70 ton kurulu süt işleme kapasitesine sahip olmalıdır.
• Yeni kurulacak tesisler günlük en az 10 ton süt işleme kapasitesine sahip olacağı ve gerekli izinlerin alınacağı taahhüt edilmelidir.
• Süt Toplayan Üretici Örgütleri; günlük en fazla 70 ton süt toplama kapasitesine sahip olmalıdır.
2 : Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Kesimhane için;
• Sığır ve manda kesimi gerçekleştirilecekse günde en az 30 baş, en fazla 500 baş kapasitesine sahip olmalıdır.
• Koyun ve keçi kesimi gerçekleştirilecekse günde en az 50 baş ve en fazla 4.000 baş kapasitesine sahip olmalıdır.
• Eğer kesimhanede sığır, manda ve koyun/keçi kesimi gerçekleştiriliyorsa sığır, manda ve koyun/keçi için belirtilen maksimum ve minimum limitler karşılanmalıdır.
Et İşleme Tesisi için;
• Günlük en az 0,5 Ton, en fazla 5 Ton günlük kurulu işleme kapasitesine sahip olmalıdır.
• Kırmızı etin işlenmesi konusunda, işletmelerin kapasite artırımı için yapacakları yatırımlar uygun değildir ve yeni işletmelerin kurulması desteklenmemektedir.
Parçalama Tesisi için;
• Tesislerin, en az 0,5 ton ve en fazla 5 tonluk toplam günlük kurulu parçalama kapasitesine sahip olmaları gerekmektedir.
3 : Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
• Saatte en az 1.000 tavuk ve en fazla 5.000 tavuk kapasitesi veya saatte en az 100 ve en fazla 1000 hindi ya da kaz kapasitesi
• Kanatlı et ve et ürünlerinde işleme ve parçalama tesislerinde işletmelerin kapasite artırımı için yapacakları yatırımlar uygun değildir ve yeni işletmelerin kurulması desteklenmemektedir.
4 : Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
• İşletme; Yatırım sonunda Su ürünleri işletmeleri en az 100 ton/yıl en fazla 2.000 ton/yıl su ürünleri, balık yağı, yumuşakça, çift kabuklu yumuşakça ve kabuklu deniz canlıları üretim kapasitesine sahip olmalıdır.
• İnsan tüketimine yönelik olmayan su ürünleri ve kültür balıkçılığı ürünleri ile ilgili yatırımlar uygun değildir. Fakat su ürünleri ve kültür balıkçılığı ürünlerinin atıklarının işleme ve pazarlamaları ile ilgili yatırımlar uygundur.
5 : Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
• Yatırım soğuk hava deposu ile ilgili kapasite değişikliklerini, modernizasyon ve/veya yeni soğuk hava deposu inşasını içeriyorsa; yatırım sonunda soğuk hava deposu kapasitesi toplamda 10.000 metreküpten fazla olmamalıdır. (Yatırım soğuk hava deposu ile ilgiliyse başvuru sırasında soğuk hava deposu kapasitesi en fazla 10.000 mᶟ olmalıdır.